Locatie

Locatie

Ons rolstoelvriendelijke verblijf is gelegen op de grens van de woonwijken Dominguito en Bottelier. Schuin tegenover ons verblijf bevindt zich een lokale supermarkt voor de nodige basisproducten. Binnen een straal van 500 meter kun je uitgebreid boodschappen doen bij supermarkt Vreugdenhil, hier vindt je vertrouwde Nederlandse producten. Met (aangepast) vervoer is het eenvoudig om erop uit te trekken en te genieten van de stranden, de cultuur, de rust en vele mooie plekjes op het eiland. Door de centrale ligging zijn o.a. pinautomaten, restaurants en diverse stranden binnen enkele minuten bereikbaar. Hieronder enkele voorbeelden:

Mambo Beach Boulevard / Curaçao Dolphin Therapy & Research Center  5 min rijden
Jan Thiel Beach / Zanzibar  10 min rijden
Stadscentrum Punda met de handelskade en pondjesbrug 10 min rijden
Vliegveld  35 min rijden

Adres: Anasaweg 18 te Curaçao, je kan de map verder inzoomen door links onderin de map op + te drukken.

Aangepast vervoer

Als echte Buddie hebben wij uiteraard ook gedacht aan aangepast vervoer. Daarom verhuren we onze Ford Transit rolstoelbus met uitklapbare rij plaat uit 2004. De auto biedt plaats aan maximaal zes personen:

  • voorin de bestuurder met daarnaast twee standaard zitplaatsen
  • achterin twee standaard zitplaatsen en daarnaast een rolstoel zitplaats
  • laadruimte met voldoende plaats voor bijvoorbeeld een strandrolstoel (die hebben we ook!)

Uiteraard ben je niet verplicht om de rolstoel auto bij het verblijf te huren, mocht je elders een standaard auto willen huren, kunnen wij je daar eventueel ook bij helpen. Indien je bij Buddie logeert is een auto wel zeer aan te raden. Op Curaçao zijn er naast het merendeel van de wegen geen voet- of fietspaden. De auto is het meest gebruikte vervoersmiddel en indien men te voet gaat, loopt men vaak in de onverharde berm. Auto rijden op Curaçao is anders dan in Nederland, maar eenmaal gewend is het eigenlijk makkelijker dan waar dan ook. Regels als ‘rechts heeft voorrang’, ‘degene op de rotonde heeft voorrang’, of een werkend remlicht bij alle auto’s worden veelal niet nageleefd. Dit houdt in dat je er niet vanuit moet gaan dat men zich aan verkeersregels houdt en dat je vooral moet kijken wat er voor je gebeurd en voldoende afstand moet houden. Het verkeer is vrij rustig, men laat elkaar ertussen en seint soms door groot licht of een toeter dat je kan gaan. Een voordeel is dat er op Curaçao geen echte snelwegen zijn. Op de ring en weg naar westpunt mag je maximaal 80 km per uur rijden, op de meeste wegen wordt er overigens een stuk zachter gereden. Door het huren van een auto heb je ontzettend veel vrijheid en kan je echt het hele eiland zien! Ten slotte bestaat er een mobiele app (Maps.me) met offline routes, waardoor je zelfs in één keer goed kan rijden naar iedere bestemming.